• Bas van de Ree

  Review over Ikzoekeenschoonmaakster

  Trap er niet in

  Ze reageren op mails en negatieve reviews altijd “netjes” met dat ze dat vervelend vinden en vervolgens leggen ze hun werkwijze uit. Maar helaas is dat pas het moment waarop dat aan je uitgelegd wordt. Waarom niet vooraf? Als je zo eerlijk zaken wil doen kun je toch gewoon vetgedrukt de eenmalige bemiddelingskosten melden en bij het inschrijven mensen akkoord laten gaan met de algemene voorwaarden?

  Sterker nog… bedrijven zijn verplicht duidelijk te zijn in de kosten én ze zijn verplicht je akkoord te laten gaan met algemene voorwaarden als deze van toepassing zijn.

  Laat je dus niet gek maken en betaal niet. Je wordt beschermd door de wet. Bedrijven zoals dit doen dit bewust om je te misleiden. Het is hun verdienmodel.

  Afijn…
  Zo gaan ze echt te werk, het is heel geraffineerd opgezet:

  I. “Vertrouwen”: Je ziet een professionele site met goede reviews en een webkeurmerk, en allerlei linkjes naar informatie en contactmogelijkheden, dus je denkt dat je goed zit.

  Echter, als je op internet naar reviews zoekt zie je vele sites met klachten en mensen die dezelfde problemen hebben. Je wordt door ze gestalkt om de ongevraagde bemiddelingskosten alsnog te voldoen. Vreemd genoeg komt de feedbackcompany op een 7,5 gemiddeld uit en 83% die het aanbeveelt… terwijl er duidelijk vooral negatieve reacties te lezen zijn. Ook op trustpilot nog 2,5 ster terwijl er alleen maar 1 ster reviews zijn.

  Het webkeurmerk steekt ook zijn kop in het zand want zij zeggen kijken helemaal niet naar het grote plaatje en zeggen alleen maar dat een website ook reviews van andere sites mag plaatsen.

  II. “Eenvoudig proces”: op de website staan eenvoudige stappen, en verzekering van lage tarieven en teksten die verzekeren dat de kwaliteit goed gewaarborgd is.

  Tijdens iedere stap krijg je een mail;
  1. Om je account te activeren; hierin staan je inloggegevens en dat je nog 1 stap moet doen om een geschikte schoonmaakster te vinden
  2. Dat je account is geactiveerd en je wordt uitgenodigd om je aanvraag in te dienen
  3. Dat je aanvraag is ingediend; dit is het enige moment waarop het bedrag genoemd wordt dat je moet betalen zodra er iemand is gevonden.
  4. 15 minuten later is je aanvraag in behandeling genomen
  5. Anderhalf uur later is er al een match; nu zit je eraan vast ;)

  Zonder dat je akkoord bent gegaan met algemene voorwaarden of ergens op de site gepresenteerd hebt gekregen hebben ze je nu geïnformeerd dat er een bedrag betaald moet worden zodra ze wat gevonden hebben.

  Het bedrag staat er niet vetgedrukt of met grote letters, nee natuurlijk niet… hoeveel mensen lezen die 3e mail nu helemaal zorgvuldig? Anderhalf uur later is “het contract” besloten en is er zogenaamd werk verricht door de partij waar kosten bij komen. Je hebt geen eerlijke kans gehad om het daar niet mee eens te zijn. En daarom deugt het proces niet.

  Als je op de site kijkt bij Kosten gaat dat over een schoonmaak abonnement waar je verder niks van hoort en bij werkwijze wordt alleen gesproken over “eenmalige bemiddelingskosten”, zonder dat duidelijk is hoeveel dit is.

  Dit is bewust zo gedaan, zodat ze je achteraf op je vingers kunnen tikken en de twijfelaars kunnen laten betalen.

  III. Privacy / AVG
  Ook op dit vlak deugt het bedrijf niet. Het is niet mogelijk om je account te verwijderen en op verzoeken om dit te doen wordt niet ingegaan. Volgens de wetgeving AVG is een bedrijf op verzoek verplicht binnen 14 dagen alle gegevens van je te verwijderen. Ze kunnen om uitstel vragen om dit op te rekken naar 30 dagen. Maar ook hier komt niks van terecht… de mails over de betaling en de schoonmaakster die ik nooit heb gezien blijven maar doorgaan.

  Wat kunnen we hiertegen doen?
  - Klachten indienen bij het webkeurmerk en de Feedback company, ed.
  - Eerlijke reviews schrijven

  Sterke punten
  Misleiden door de professionele website, webkeurmerk en goede uitgelichte reviews.
  Stalken van mensen die, geheel terecht, niet betalen omdat ze nergens mee in hebben gestemd.

  Zwakke punten
  Eerlijk en transparant zijn over de kosten.

  3 mei 2020

Vergelijk Schoonmakers

VergelijkSchoonmakers.nl is dé site die schoonmakers vergelijken eenvoudig maakt!